Friday, May 27, 2011

result oh result

aku tengok result exam semalam , satu paper . * geleng-geleng kepala*


terok weh


sirius aku tak tipu . aku kalau cakap result aku terok , I mean it . tiada dusta dan nista di balik statement itu . kalau aku nak down pon memang sebab result terok betol . bukan main acah -acah . harap kau dapat point aku bahawasanya result aku memang terok .


maka , aku mencapai tahap depresi yang agak tinggi disebabkan markah ini . maka setelah ditilik-tilik , aku ambek keputusan untuk halo-halo kawan yang aku agak-agak buleh tazkirah aku sikit .

siapa dia ? aku tanak kredit beliau dalam entri ni , nama dia dah banyak disebut-sebut di fesbuk dan juga blog . HE HE HE * gelak saiton * .




aku : weh , aku tak paham . result aku terok . nak kata aku tegok air kencing saitan , tak , durhaka dengan mak ayah insyaALLAH tak , buat perangai macam dajal dengan kawan pon rasanya tak (kalau ada cakap) . baca buku dah . mana silap aku weh . pleaseee enlighten meee!


dia : kau ingat kau baik sangat kah ? kikiki . joking jer .


aku : kau ada lawak lagi bernas tak ?



ok ok , dialog ni aku reka semata .








the world and the people are too beautiful for you to worry about exams only .
dont outlook the warm smiles of the people around you .
and dont stop smiling .

:)




**********




dialog sebenar


aku : weh , aku down gilak tengok markah tadi . tolong bagi semangat kat beta .




dia : Allah bagi nikmat banyak sangat . kenapa markah yang rendah tuh jugak yang kita pandang

manusia memang tend rasa sedih kalau tak dapat apa yang dia minta tapi tak bermakna Allah tak kesian dan tak dengar rintihan suara hamba-Nya

Satu hamba kafir berdoa , lalu Allah katakan pada Jibril , kabulkan permintaanya , aku benci mendengar suaranya .

tapi bila seorang hamba soleh berdoa , Alla kata pada Jibrail , jangan kau kabulkan permintaanya , aku suka mendengar
suaranya .

biar kita diuji macam ni , baru kita ada kesedaran nak berubah , kalau semua markah dah tip top semua jadi bongkak , takabur .

bersyukur Allah pilih kita dalam ujian ini .

jalan kesyurga itu banyak , kalau inilah bentuk jalannya , maka apa salahnya kita redha dan kuatkan diri .



aku : * terpaku*











keep on walking even you keep on stumbling .

because Allah never looks on the result , He looks on the effort .




so ,

Ganbatte Godasaiiii ~




























4 comments:

xeyr of zeyrahh said...

cuba lg,...dun b sad,...! PRJALAN MASIH PJG KN? aku thu ang sbnqnya boleh! btol tu,.tuhan uji sbb dia syg ang :)

Ja said...

tq weh. doakan aku!!!!!!!!!!!!

Herlisyatt said...

ja ja ja ja. jgn give up okay :)

Allah knows the best. remember ?

Ja said...

i will not. insyaALLAH . giving up is not an option rite?

Post a Comment