Monday, May 30, 2011

mischewwwwww lah

some people says ,


" in every sucessful man , there will be a woman behind him "


aku cakap ,


" in every young unmarrried (yet) daughter/son,there will be a good parents behind her/him"


aku lah cakap . entah betol ke idok fakta ni aku tataw .

tapi commonly it implies to every people . selalunya , benda neh termaktub kepada semua orang . I mean young unmarried sons and daughters .


kau tahu tak 30/05/2011 semalam hari apa . bukan Thaipussam , bukan hari raya korban mahupun Deepavali .

semalam birthday ayah aku . isk isk . cepat wish . hehe . doakan beliau yang baik-baik tau .

dah , aku bukan nak syahdu-syahdu bersempena dengan birhtday ayah aku . bak kata Mat Lutpi

" kenapa lagu untuk ibu mesti nak sedih-sedih"


dan bapak jugak .



and what you should know about my Ayah . tamau tau pon takpa . dia bukan Perdana Menteri kalian nak kena tersengguk-sengguk menghapal biodata dia . aku tak pasti samada ada orang menghapal biodata PM ke tak . *merepek lagi*




bapak aku nih sweet . dengan mak aku .



" its 4.00 am. . teman Mak marking kertas Sejarah "



untuk pengetahuan kau , (sekali lagi , tamau tau pon takpa ) , bapak dengan Mak aku dua-dua cekgu . bapak aku cikgu inggelih , Mak aku cikgu His Story . yeah , His Story . entah betul ke idok lah .

maka , lepas exam tatkala musim cuti , Mak aku dengan Ayah aku memang akan compete macam racing dekat balapan . seumpama Waksen Nyambek dengan Hussain Bolt racing , siapa habes mark paling awai .

malam tuh , aku talepon , dia gelak-gelakkan Mak aku .


" ayah ada lagi satu kelas , Mak ada lagi pat kelas . hek hek hek . Ayah buleh tidoq awai malam ni . wuwuwuwu "


last-last , cakap ja lebat ayah aku nih . tunggu jugak Mak aku sampai pukol pat . sayang letteww.
haila haila . sweet kan ?





bapak aku sweet . dengan anak-anak .



" blessed is your face , blessed is your name . My beloved . blessed is you smile "



aigoh , Ayah ni . perlu kah sweet sangat . aku dah blushing-blushing tahap dewa dah .






sekali .


HAMBEKK HANG NYAHHHHH






-.-'''

tu ditujukan untuk Mak aku . bukan aku .
sekali lagi , bukan aku .

tapi , ayah aku still sweet dengan anak-anak .


" mana hang tauuu ?? "


aku tawwwww lah aku anak dia .




bapak aku bukan doktor . tapi aku rasa dia macam buleh jadik doktor .




tuddiah . Ayah cekau dekat mana neh . ternganga anakanda muh sebentar .





bahasa ayah aku haptudet .






loike seriously ?? Ayah niii . beliau belajaq mana aku pon tataw .
lama berkecimpung dalam bidang fesbuk barangkali .


bapak aku nih , dia jarang komen dengan rakan sebaya dia . beliau selalu sergah wall anak-anak dia . dah alang-alang sergah tuh , kawan-kawan yang aku rapat memang laju saja bapak aku add . yeah , bapak aku memang selalu kehadapan .

maka kawan-kawan aku remaja . mungkin sebab itu beliau maju berbahasa muda-mudi sekarang . hipotesis aku lah .





and and and , bapak aku tak pernah give up bagi motibasi dekat aku bila aku rasa macam penat gila amek medik , and nak balik malaysia jual cendol tepi masejid .


yeah . cakap lah aku tak cukup jantan ka (memang tak pon ) , memang banyak air mata aku tumpah disini . walau baru first year . aku rasa macam hoi medik hapahal kau susah sangat .

orang pertama aku carik bapak aku . percaya tak ? dulu zaman sekolah , bab-bab emosi nih mak aku hendel . tapi makin besar , aku pon tak pasti kenapa aku mesti nak cari bapak aku .

mungkin dah bertahun asek makan nasihat sama , cari angin baru .


kalau bapak aku tak pernah give up bagi motivation , why should I ? kan ?



hapa-hapahal pon , every goods and bad things he have , I love him just the way he is .

birthday Ayah . semoga dihidupkan dalam iman , dimatikan dalam iman dan dimasukkan ke dalam syurga dengan iman . dan dipanjangkan umur dengan amal soleh . ameenn Ya Rabb .




I feel blessed to have you as my Ayah , hope you feel blessed also to have me as your daughter .


* senyum sampai nampak gigi belakang*





4 comments:

AzyanAaziz said...

seronok baca psl ayah ko! ayah ko pon sempoi gak. macam bapak aku! hehe. =D

Ja said...

haha! yeah , ayah kita memang terbaik!

xeyr of zeyrahh said...

happy belated besday sir fauzi,...
he is such a great daddy,..
sir fauzi sgt btuah!!! ada anak2 yg sgt2 spoting n geliga! perfect package at alll laaaaa

Ja said...

alhamdulillah . all praises to Him . ( :

hamoih . tadak lah perfect sngat .

Post a Comment