Friday, May 13, 2011

hari untuk terasa feymes


assalamualaikum semua . ha , jawab-jawab . hehe .


12 May 2011 . yeah , hari untuk aku rasa lagi feymes dari Lisa Surihani .






heh . seriously , tipu lah hari-hari buleh dapat notification lagu ni ( macam ni )

hari biasa orang pandang wall aku sebelah mata pun tak sudi . ceh .



mereka tanya " hapa macam birthday "

aku jawab " not really a blast , just ok . "



yeah . birthday aku taklah sehebat Miley Cyrus . sambut dekat Disneyland dengan ribu-raban peminat segala bagai .

dikelilingi rakan-rakan yang boleh ingatkan aku tujuan hidup itu pun sudah cukup . adalah satu nikmat tak terbalas .



" Sanah Helwah Ja . semoga menemui cinta Allah dan nikmat-nikmatnya di akhirat kelak bersyaratkan ujian-ujian di dunia yang ditempah dengan kesabaran serta nikmat-nikmat yang dikurniakan disyukuri seikhlas-ikhlasnya dan digunakan semanfaatnya . insyaAllah , semoga di saat usiamu kian meningkat ibadah serta pahala-pahala kepada-Nya kian bertambah . "




aku macam nak tersujud syukur dikurniakan rakan-rakan yang ustajah macam ni . yang menyambut tangan aku tatkala aku hampit tersungkur . acewwah !

thanks buddy ! buatkan kek , belikan hadiah , belanja nasi berlaukkan kambeng . peh . sedap woh . buat buah makan dengan cekelat . ni pon cheq suka .


berkurang umur di Bumi Anbiya' . semoga Allah merahmati umur ini seperti mana Dia merahmati umur para Ashabul Kahfi ( walaupun diri ini tak sebaik mereka . adeh )





********************


lepas tu mereka buat surprise party I dekat Laut Mati . oke , ini auta . aku pergi Laut Mati , benar . ada surprise party di situ , menipu .


aku pergi dengan group persatuan anak Kedah . boleh bayang tak betapa nikmatnya hidup aku . sudah berapa purnama saya tidak bercakap bahasa Kedah dengan penuh keyakinan tanpa keraguan .


asek dok cakap key el saja . sekali sekala bawak keluaq perkataan seperti " botoi ayaq " , " habeh meta " dan sewaktu dengannya , perss , nikmat habes !

mereka yang tiada loghat , tak akan paham perasaan aku .








Laut Mati , laut yang dilaknat






*******************


buat kesekian kalinya , aku nak bajet orang suka blog ini .





hik hik


4 comments:

Herlisyatt said...

happy bday :)
may Allah bless you and have a blast one

belated bday :)

Ja said...

ameeen.. tq husna! ( :

aqilah said...

gua pon ada dialek pe bro:P

Ja said...

dialek lu tak true :P

Post a Comment