Monday, February 7, 2011

permulaan sem yang kurang enak

hidop ini x seindah pelangi. sirius . makin besar makin bnyak cubaan. x semudah dulu kala . bangun pagi . mandi . breakfast mak buat .pegi sekolah . belajar . balek . main smpai pengsan . malam buat homwek . tengok katon . tido . esok ulang yg sma . mudah bukan?


kita merancang tapi Dia menentukan segalanya . ayat tipikal. tapi x tipikal bg aku . entri kali ni berbaur sadis . kenapa? meh aku setori satu2 . nak tulis entri ni pon sadis aku x abes lg .

sembreak aku pada 2/6 & aku planning nak balek Malaysia waktu nih . family aku balek UK 12/6 . sudah nampak? means aku akan familyless tatkala aku balek Malaysia . 10 hari bai . wadahek . lama tuuuuuhhh .

" kes2 cmni pon kau nk tngkap leleh"

cess . sedih la weh . da lma aku kmpunan nak jumpak family aku, makan ikan bakaq, mkan yg mak aku msa. tup2, gayanya mcam aku kesorngan balek Malaysia . abg aku kt UK. family aku suma kt UK . duh . bajet2 kacak pon, mnangis jugak akhirnya . -.-"

gamaknya ni la feeling org yg tarak family tatkala musim2 raya datang .

pastuh iqamah [IC versi joden] aku haprak pon tarak . aku kena byar 20JD = rm100 . aku kna bayar untuk amek darah SEMULA . kalau aku dah highlight skali bg kale merah mak ngah tuh mesti la bnda yg penting en .

knapa semula? sbb aku kluar joden ritu . maka result darah rituh da invalid . means , dlu aku da bayaq la ni kna bayaq lg [nak amek darah kna bayar] . bapak aku bukan Mark Zukerbeg la oi .

maka total pemasalahan bkaitan iqamah ni 60 jod= rm300 duit rakyat melayang bgitu shaja. 20 jod aku byar nak amek darah dolu2 , 20 jod aku kna denda masa nak masuk joden sbb aku tarak iqamah, n 20 jod lg aku kna bayar semula nk amek darah lg . haish . its all about masori [money] in Jordan .

pastuh purse aku hilang dkt Syria . dlam tuh ada 100 jd . aku kna byar hutang perpustakaan 6 jod . dah lah . bye . sedia ya amat





1 comments:

ABDUL RAZAK OMAR said...

urm....sabaq:)

Post a Comment