Wednesday, August 24, 2011

- no title -


sungguh . sudah terlupa statement dari seorang blogger yang hebat .

" jika ingin dinilai siapa anda , lihatlah older post . you are what you wrote "



geleng kepala baca older post sendiri .



statement femes zaman maju

"gua cakap gua lu gua lu , tapi gua tak tinggal solat . zakat tak pernah lepas . lu jangan nilai gua ciplangkong camtu je"



manusia terlupa barangkali . manusia itu dinilai dari akhlak . cara bercakap , cara berpakaian .

hati yang sihat , lahir akhlak yang baik .

theres no such intermediate in Islam . macam minyak dengan air . betul itu betul . salah itu salah .



************



serius rasa macam point berterabur . ni lah jadi bila tak pasti dengan hala tuju diri sendiri . dan tak pasti jugak kenapa serius semacam entri nih .

dulu kalau serius mesti kena marah . they told me that serious isnt cool .

memang . serious yang tak senyum memang tak cool . muka macam buaya , mak cik roti canai pon takut .

tapi serious mengatur masa depan tak salah . ( :




A GOOD MUSLIM IS SERIOUS







serious is not equal to stress . stress penyakit jiwa . serious penyakit orang bijak .

yes! be serious . serious with your future !



Kisah sang pembebas Baitul Maqdis , Salahuddin al-Ayubi . seorang Muslim yang serius . katanya , beliau akan tidak senyum selagi mana Baitul Maqdis masih di tangan tentera Salib .

kita mungkin tak berupaya untuk menjadi sehebat Salahuddin al-Ayubi . barangkali tak senyum selagi mana tak dapat markah pernuh biochemistry .

tapi seriuslah dalam mengatur masa depan .

serius mengatur langkah di dunia sebagai bekalan ke untuk ke sana .






because




theres only two endings .





Jannah



or



the burning of Hellfire




you choose .



6 comments:

cik xeyrah said...

entry hg semua nya pendapat sndiri yg besh! sumpah sempoi n simple tp ada point..

try tgok kak ni.blog dia pon simple,xda pasai life dia sgt tp free thinker tntng isu trkini..baca mesti x bosan!
ni link dia ---->http://nameeroslan.blogspot.com/

cik xeyrah said...

n lagi satu baca smua tw entry sis namee tu!!!! :) dia punya point pon sng phm,mcm hg !:D

Ja said...

eh, dok aih. pendapat orang . cilok dri buku. aku olah ikot pandangan aku. tpi point dia aku tak larikan.

ok, tq dearr :D

Kun Zalameyh said...

aku serius.. kan? heh~

Ja said...

oh, tak pernah la pulak wusha hang

missteeha the babling girl said...

:)

best!

Post a Comment