Sunday, August 21, 2011

situ sana sini Ramadhan


salam . nak tahu tak bahawasanya esok Ja exam . bukan biasa-biasa punya exam . exam pasal alam . maka untuk mengahayati pembacaan , mengulang dengar lagu What I've Done dua tiga das. nak bagi rasa bersalah sikit tak fokus bebetol . nak bagi fokus lagi , keep repeating

" Ja, kalau hang tamaw anak-anak hang kena kanser kulit , bek hang hadam betoi-betoi "


sungguh la saya pelajar yang cemerang . huak3 .

*plis notis that im using Ja instead of aku or gua . my small step towards changes I guess . bukan nak belagak jugak sampai nak kalian notis sampai tulih
lambang '*'. kot-kot la cakap aku , eh Ja dok buang tabiat pulak lantas unfollow . hue hue hue .

suppose this is my nap time . but , rindu pulak nak menulih di tengah kekalutan exam neh . doakan Ja naa .

oh, tetiba rasa macam manja semacam guna Ja . ntah-ntah , yang dok baca dah muntak olen dah

deng! changes isnt easy .




anyhow , sebenarnya entri ni nak ngumpat . tapi malangnya , eh tapi bertuahnya kerana cerita umpatan terlalu panjang . maka hasrat keji dibatalkan .




so , hows your Ramadhan ? nice ? plain ? dunno? don care?

watever your answer is , my Ramadhan is splendid , till now lah :D

like serioussssly im not lying . daaaaahhh *baca ayat ni abes gedik*


splendid according to my perception lah , tak pasti lah Allah terima atau tidak semayang tarawikh yang kadang-kadang khusyuknya melencong ntah ke mana *sigh*

praying for the best .


sebelom balek Jordan , sempat baca contengan jalanan by Hlovate . seriously Im putting up both of my thumbs for him/her .


dulu , zaman sekolah selalu dengar orang cakap kencang


" Ramadhan ni madrasah Tarbiyah "

Ja macam . yeah yeah watever . Ramadhan for me is puasa then raya . apa lagi kan?


but , its not . *tarek nafas . penat nulih dah ni ha . tua dah ni *

madrasah = sekolah

tarbiyah = latihan

means , bila kita masuk Ramadhan kita as if macam pergi kursus or pergi program motibasi . yang bila dah tamat semua orang hidong kempis kembang kempis menggenggam penumbuk sambil cakap kuat-kuat


" SAYA NAK BERUBAAAHHHHHHHH "


dua tiga minggu lepas tuh , buat balek perangai kurang malaikat . bukan salah program tuh , salah diri seniri ye dak .


erti Ramadhan lebeh dari mengejar diskaun di sepuluh malam terakhir tatkala Allah menyediakan satu malam yang lebih baik dari seribu bulan .



Ramadhan adalah bulan untuk berkasih sayang , bulan memohon keampunan , bulan menyelamatkan diri dari seksaan api neraka .

kadang-kadang manusia takut nak berubah . takut dengan cakap orang . maka Allah cipta bulan Ramadhan . bulan orang tak rasa malu nak buat baek .



so , maka dengan itu , saya pemegang mohor besar diraja , ingin menyarankan kalian untuk shopping sakan di department ini .


department ehsan
deparment puasa
departmet berjaga malam
department tadarus al-quran




kemon kemon . lagi soploh hari lagi dah . :D




ogeh , ni side stori . bukak puasa umah arab ritu . nak taw makan apa . todddiah , ni haaa




*gambar disebat dari fesbuk seorang senior yang cuhmil*




bye temueee. assalamualaikum.





deng! my writing sucks!

2 comments:

cik xeyrah said...

hehe...nice entry!

nawal said...

terbaiklaaaah jaaaa

Post a Comment