Wednesday, November 23, 2011

dedikasi


berjalan beringin dengan seorang sahabat tatkala selesai exam patho. alhamdulillah. tak gempak tak terok.

sakan bersembang sanpai tak sedar seorang wanita OKU dihadapan.


"herm, dekat Jordan ni kalau jumpa orang cacat satu benda yg pelik."

"asai?"

"sebab orang2 dekat Jordan ni bergaya. tetibe dia cacat.
mesti payah kan hidop dia semua orang lawa-lawa"




terfikir sejenak.



dekat Malaysia selalu mengadu dekat mak

"Mak, why im not this why im not that"



dan selalu akan dibalas dengan sentuhan lembut sang ibu. tapi, lepas 2 3 kali asek mengadu benda sama sudah pasti dibalas dengan sergahan. yalah, asek mengadu kenapa tak secantik siti Nothalija ibu mana boleh tahan sabar.



SYUKUR ITU PADA YANG SIKIT DAN BANYAK




benar. biar tak secantik Siti, biar tak sekaya Bill Gate. tapi syukur itu adalah kunci kedamaian.

syukur dengan nikmat tubuh yang sempurna, syukur dengan nikmat rezeki hari ini, syukur dengan nikmat adanya mak ayah.




















perhatikan alam sekeliling . kerana di situ ada nasihat yang tersembunyi.







***************


entri ini untuk kalian. kalian yang banyak menyokong. walaupun blog ni dah gaya hidop segan mati tak mahu, masih ada yang sudi menjengah. *terharu*

mungkin ini adalah kesan awal menjengah kehidupan sebagai pelajar medic , atau ini barangkali kesan yang akan berpanjangan. pray for me will ya? :)

sayangkan blog ini juga, dan sayangkan orang yang sayangkan blog ini. hik hik. gagahkan hati updet. semoga ada hati-hati yang suram tersentuh dengan sang penulis yang tak kurang kelam harinya . :P



sekian. *malas pulak nak out bila tangan dah mula panas nak menaip*








4 comments:

Herlisyatt said...

inspiring entry ja

nice one :)

aintch said...

sekurang-kurang kalau rindu kat hang buleh lah jenguk2 sini.dpt jugak tazkirah free:D

sukaaaaaaa entri ini.mashaAllah:)))

hazirahahmadrazi said...

aku taw hg sibuk tp jom singgah st blog aku bacvca sikit
http://beneathmyfaith.blogspot.com/2011/11/decision-making.html

hazirahahmadrazi said...

hheeheheh

Post a Comment